Chiński makaron z warzywami.
Kolejna potrawa z serii łatwo, szybko i przyjemnie. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. U mnie uwielbiają ją wszyscy. Nawet mój domowy Niejadek :)
Składniki:
Chiński makaron sojowy
3 marchewki
cebula
grzybki mun
orzeszki arachidowe (niesolone)
sos sojowy (jasny)
Grzybki zalewamy gorącą wodą na ok 15 min. Następnie gotujemy
na małym ogniu przez 10 min. Odcedzamy
i kroimy w paski.
Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 min. Odcedzamy.
Marchewki kroimy w słupki, cebulę w kostkę.Kilka minut dusimy na patelni.
Dodajemy grzybki i orzechy arachidowe. Po chwili wrzucamy makaron
(ja troszkę go przedtem kroję). Doprawiamy sosem sojowym. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz