Składniki:
czekolada ciemna
czekolada biała
serek mascarpone
200ml śmietanki 30%
cukier z wanilią
wiśnie ze słoika
Czekolady rozpuszczamy (w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej). Za pomocą łyżeczki kształtujemy krążki
o średnicy ok. 8cm (najlepiej zrobić to na folii spożywczej) i wsadzamy do lodówki do zastygnięcia. Serek mascarpone mieszamy ze śmietanką i cukrem z wanilią. Na krążek czekoladowy nakładamy masę serową i lekko odsączone wiśnie. Przykrywamy krążkiem drugiego koloru. Powtarzamy kilkakrotnie w zależności od pożądanej wysokości piramidki. Smacznego :)
Świetny przepis i genialnie to wygląda ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!!!!
OdpowiedzUsuńMniam Mniam:)Na pewno zrobię, Obserwujemy i lubimy się na FB?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Serdecznie:)
http://zocha-fashion.blogspot.com/