Na przystawkę, dodatek do obiadu lub jako samodzielna potrawa.Danie to uda się nawet tym którzy prypalają wodę
na herbatę :)
na herbatę :)
Składniki:
młoda cukinia
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy na plastry ok. 1.5cm. Obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy
na gorącym oleju z obu stron do zarumienienia. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego :)
na gorącym oleju z obu stron do zarumienienia. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Smacznego :)
wygląda mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI jest naprawdę smaczna :)
UsuńMniam...ja smażę na oliwie i jak zdejmuje z patelni posypuje serem...świetnie pasuje to jako dodatek do pstrąga...
OdpowiedzUsuńsuper:) Następnym razem spróbuję z rybką :D
Usuń