poniedziałek, 30 września 2013

SPRING ROLLS Z INDYKIEM


Na jesienną pogodę najlepsze spring rolls :)


Składniki:
papier ryżowy
0.5kg piersi z indyka
marchewka
papryka
cebula 
ogórek
sos sojowy
sezam
ocet ryżowy
imbir mielony
sól
pieprz
olej do dań z woka



Pierś kroimy w cienkie paski, doprawiamy sosem sojowym, octem ryżowym, imbirem, solą i pieprzem, posypujemy sezamem i odstawiamy na ok. pół godziny. Po tym czasie mięso smażymy na oleju do dań z woka. Dodajemy pokrojone
w paski marchewkę, paprykę i cebulę i smażymy aż warzywa zmiękną.
Papier ryżowy moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie rozkładamy na płaskiej powierzchni. Na środku układamy przygotowany farsz i kawałek ogórka pokrojonego w słupki. Zawijamy jak gołąbki. SMACZNEGO:)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz