i niemalże wieczną młodość... Wszystko możliwe. Usilnie próbujemy.
Póki jednak nie odjęło nam lat, polecamy grzybek tybetański jako doskonały sposób na domową produkcję kefiru
a z powstałego napoju koktajli, serków i twarożków.
Łatwo, smacznie a co najważniejsze zdrowo, bo naturalnie. Bez dodatku konserwantów, barwników, spulchniaczy i innych zaśmieciaczy.
Po około dobie kefir jest gotowy. Należy teraz przecedzić go przez sitko.Wypłukać grzybka pod bieżącą, zimną wodą, włożyć do czystego słoika, zalać mlekiem, przykryć gazą i odczekac kolejna dobe.Uwaga! Na żadnym etapie nie używamy metalowych przedmiotów. Łyżki, sitka, miski, słoiki, gazy powinny być ze szkła, plastiku, drewna (w przypadku gazy polecamy materiał).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz