sobota, 27 kwietnia 2013

CZEKOLADOWE BABECZKI Z FASOLI



Dziś nietypowo. Wypieki bez mąki .Zapewniam,że smak nie zdradzi tego, iż zrobione są z... czerwonej fasoli ( i to takiej z puszki). Świetna propozycja dla tych którzy mąki jeść nie mogą lub nie chcą, oraz dla dzieci, które niechętnie jedzą fasolę :) Ci zaś którzy liczą kalorie dodatkowo mogą zastąpić cukier słodzikiem lub ksylitolem.





Składniki:
100g gorzkiej czekolady
100g masła
puszka fasoli czerwonej
5 jaj
pół szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
aromat (migdałowy, rumowy lub waniliowy)






Czekoladę rozpuszczamy z masłem . Powoli dodajemy pozostałe składniki i dokładnie miksujemy malakserem. Pieczemy w temperaturze 180 st. ok 20 min






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz