sobota, 13 kwietnia 2013

CZEKOLADOWE BATONY

    
 Co prawda Dzień Czekolady był wczoraj, ale my postanowiłyśmy świętować nieco dłużej. Bo wiadomo. Nic nie poprawia nastoju tak jak czekolada. A my bardzo  lubimy mieć dobry nastrój!



Składniki:
250g czekolady
50g masła
250g bakalii 
( U nas: suszone morele, żurawina, rodzynki, wiórki kokosowe, ziarno słonecznika, orzechy arachidowe, płatki owsiane)



Czekoladę z masłem wkładamy do mikrofalówki na ok 2 minuty.Po wyjęciu mieszamy, dodajemy bakalie i wykładamy na blachę do pieczenia. Kiedy czekolada zastygnie kroimy na batony. Smacznego :)








1 komentarz:

  1. Wszystko u Was wyglada ślicznie i pysznie. Życzę wytrwałości bo juz do Was zaglądam codziennie! A w miarę jedzenia apetyt rośnie:)

    OdpowiedzUsuń