wtorek, 21 maja 2013

JAJKA FASZEROWANE

Świeże zioła prosto z ogrodu to coś za czym tęsknię przez całą zimę. A kiedy już się ich doczekam dodaję je 
do wszystkiego co tylko możliwe. Dziś wylądowały w faszerowanych jajkach :)



Składniki:
Jajka
Świeże zioła
jogurt naturalny kozi
ser żółty
sól
pieprz




Jajka gotujemy na twardo. Przekrajamy ze skorupką na połówki. Ostrożnie wyjmujemy jajka ze skorupek, wrzucamy 
do miski i ugniatamy widelcem.  Dodajemy jogurt i drobno posiekane zioła ( U mnie szczypiorek,liście czosnku i lubczyk .Przyprawiamy do smaku. Masę przekładamy do skorupek, posypujemy startym serem i wstawiamy na kilka minut 
do piekarnika. Kiedy ser się rozpuści wyjmujemy i podajemy :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz